Push-up | Groen

Mindset

Ondanks dat je een concreet plan hebt qua training en voeding, en je dus feitelijk precies weet wat je wel en niet moet doen, gaat het soms toch niet zoals je zou willen. Dit kan komen doordat er ergens op de achtergrond, meestal onbewust, een negatieve mindset aanwezig is.

We kennen allemaal die stemmetjes die zeggen dat het ons niet gaat lukken of dat we niet goed genoeg zijn, oftewel onze onzekerheden. En geloof me, die heeft ieder mens!

Mindset

Maar wat moet je hiermee?

We kennen allemaal die momenten dat we eten om het eten, ik noem dit vullen in plaats van voeden. Dit kan gewoon voorkomen uit pure verveling, uit onwetendheid maar soms ook omdat we met iets zitten wat we liever niet onder ogen willen komen.

De kunst is om dit niet proberen weg te stoppen maar er als het ware doorheen te gaan. Door in het hier en nu te blijven en je probleem recht in de ogen aan te kijken kom je uiteindelijk veel verder dan door dit (tijdelijk) te verdoven in de vorm van bijvoorbeeld teveel eten. Ook hier komt bewustwording weer om de hoek kijken. Wanneer je je bewust wordt van bepaald gedrag is de eerste en grootste stap al gezet. Wanneer je dit namelijk gaat herkennen kun je dit ook gaan vervangen door positieve mindset en positief (eet) gedrag.

Soms zijn we juist heel lekker bezig maar komt er toch een moment dat we minder zin hebben om te sporten of gezond te eten. Wat is er dan voor nodig om toch door te zetten? En wanneer het niet gaat zoals je wilt, ben je dan hard voor jezelf of kun je ook accepteren dat je niet perfect bent en dat verandering gepaard gaat met vallen en opstaan?

Tijdens de PT sessies en/of consulten kunnen we samen gaan bekijken wat jouw valkuilen of negatieve gedachtenpatronen zijn en hoe we dit kunnen vervangen door bekrachtigende gedachten en gedrag. Ook is het goed om bij jezelf na te gaan of je jezelf iets oplegt of dat je vanuit zelfcompassie besluit beter voor jezelf te gaan zorgen. Ga maar eens bij jezelf na hoe het voelt als iets moet, meestal houdt je het dan niet lang vol. Laat ik voorop stellen dat verandering niet makkelijk komt maar ik geloof dat je vooral bij jezelf te rade moet gaan welke levensstijl bij jou past en waar je echt blij van wordt op de lange termijn! Alleen dan ga je echte stappen maken en breng je verandering in je leven/mindset.