Het is belangrijk om een sterke rug te hebben

Mijn onder rug is altijd al mijn zwakke plek geweest. Toen ik zwanger werd was ik bang dat ik veel last zou krijgen. Wanneer ik wat voelde was mijn eerste reactie dan ook verkrampen en rustig aandoen. Omdat ik niet goed wist wat ik nog wel en niet kon doen qua oefeningen deed ik juist minder. Ook hoor je gelijk al bij de verloskundige dat je niet meer mag tillen.

Tijdens mijn specialisatie werd duidelijk waar de pijnklachten vandaan komen en hoe je hier het beste mee kan omgaan. Voor veel zwangere vrouwen is pijn aan je onderrug, heup en billen helaas een bekend verhaal.

Tijdens je zwangerschap zorgt het hormoon relaxine voor verweken van de banden/ligamenten en steunweefsel rondom het bekken. Hierdoor is er grotere bewegelijkheid is het bekken. Dit is voor de bevalling zodat je baby door het bekken kan, maar dit kan pijnklachten geven.

Je spieren zorgen voor stabiliteit in romp en bekken en wanneer je dus stopt met trainen of niet sport of beweegt, zullen deze minder sterk worden. Het is dus juist van belang om je spieren rondom het bekken sterk te houden of maken! Ik vond dit echt een eye opener en dit heeft ervoor gezorgd dat ik met de juiste oefeningen mijn spieren sterk hebben kunnen houden tijdens mijn zwangerschap. Hier heb je zoveel baat bij?

Graag wil ik je vertellen over mijn nieuwe ONLINE Mama in Shape programma. Dit programma is specifiek voor zwangere vrouwen en start na de zomervakantie op 7 september. Dit 8 weekse traject kun je overal ter wereld volgen.

Ik ben hiervoor op zoek naar 10 zwangere vrouwen die hun zwangerschap fit en vitaal willen beleven. Dit 8-weekse traject bied ik aan voor een gereduceerd tarief. Wil je hier meer over weten? Reageer dan met “vertel me meer” in de comments of stuur mij een pb.

#claudiadeloorlifestyle#mamainshapenl #voedingsadviesopmaat#personaltraining#mindsetmatters#gaervoor?

Afbeelding bridge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we je helpen?